Uvjeti korištenja

Opći uvjeti poslovanja
Tvrtka Alati Milić d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni elektricnibuntovik.hr/shop
Vlasnik Internetske stranice odnosno registrirane domene elektricnibuntovik.hr/shop je

Tvrtka ALATI MILIĆ d.o.o.
Adresa: 10090 Zagreb, Mirka Viriusa 2
Matični broj MBS: 080526825
Trgovački sud u Zagrebu
Matični broj: 01954679
OIB: 53769098448
Banka i broj žiro računa:

RBA HR2424840081103078485
ERSTE HR4324020061100530214
Temeljni kapital 1.760,000,00 kuna – uplaćen u cijelosti

Članovi uprave Rajko Milić, Goran Milić, Davor Milić

Alati Milić d.o.o. obvezuje se na zaštitu privatnosti dobivenih podataka kupca, te čuvanju tajnosti njihova identiteta i poslovanje u skladu s legitimnim zakonima Republike Hrvatske.
Osim putem online narudžbe, ponuđenu robu Kupac može kupiti pod istim uvjetima i u bilo kojoj poslovnici tvrke Alati Milić d.o.o. uz plaćanje po ponudi, gotovinom ili karticom jednokratno ili na rate.

Uvjeti korištenja usluga Internetske stranice elektricnibuntovik.hr/shop

Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovno provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama. Opći uvjeti primjenjuju se između Kupca i Prodavatelja, vezano uz kupovinu proizvoda od strane Kupca putem web trgovine elektricnibuntovik.hr.

Pristupanjem kupnji proizvoda putem online kupovine ili posjećivanjem ove internet stranice zbog dobivanja informacija o pojedinom proizvodu, smatra se da su Korisnici upoznati s ovim Uvjetima te da su s istima suglasni. Korištenjem web trgovine elektricnibuntovik.hr, smatra se da je Korisnik upoznat s ovim Općim uvjetima te da iste prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Posjetitelj stranica, Korisnik i/ili Kupac nije pročitao Opće uvjete.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu

Opći uvjeti web trgovine elektricnibuntovik.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o obveznim odnosima te zajedno s podacima objavljenim na Internet stranici web trgovine elektricnibuntovik.hr predstavljaju predugovornu obavijest u smislu članka 57. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac kod predaje narudžbe nema mogućnost kupiti proizvod bez da prethodno prihvati ove Opće uvjete poslovanja.

Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, druge podatke vezane uz web trgovinu elektricnibuntovik.hr kao i sav ostali sadržaj, pod uvjetom javne objave na elektricnibuntovik.hr Internet stranici, a zbog čega su Korisnici dužni prilikom svake posjete predmetne internet stranice pregledati sadržaj iste.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost za svako postupanje suprotno ovoj odredbi.

Online kupovinu proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Cijene proizvoda i usluga izražene su u hrvatskim kunama (HRK). Cijene uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene proizvoda ne uključuju troškove dostave, unosa, manipulativne i druge troškove zasebnih usluga. Prodavatelj istaknute cijene ažurira na dnevnoj bazi zbog čega postoji mogućnost da cijene u maloprodajnim trgovinama budu različite od cijena na web trgovini elektricnibuntovik.hr.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web trgovinu. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključivo omogućene za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

U slučaju nemogućnosti isporuke traženih i uplaćenih artikala po ponudi ili web shop narudžbi, tvrtka Alati Milić d.o.o. obvezna je vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (Kupcu) koji je isti položio na račun tvrtke u svrhu kupnje spornih artikala.

Molimo Kupce da prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca te prilikom procesa kupovine, upisuju točne, važeće i potpune osobne podatke. U slučaju da su uneseni krivi podaci, ispravne podatke moguće je poslati na mail prodaja@elektricnibuntovik.hr, jednako ih je tako moguće javiti i na telefon 01/22 25 693

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe Proizvoda od strane Kupca.

Alati Milić d.o.o. neće izvršiti dostavu proizvoda kupcu u slučajevima:
ako je adresa dostave nepostojeća,
ako je adresa dostave izvan teritorija Republike Hrvatske,
ako je poštanski broj navedeni prilikom narudžbe nepostojeći,
ako se kupac ne javlja na broj mobitela te ako istovremeno ne odgovara ni putem elektroničke pošte
ako je elektronička pošta neispravna ili van funkcije.

DOSTAVA ROBE
Za vrijednost robe iznad 800,00 kn besplatna dostava u sve krajeve Hrvatske. Prilikom osobnog preuzimanja, molimo vas da prvo provjerite je li roba spremna za preuzimanje na broj telefona 01/222 5693, a prilikom preuzimanja donesite ponudu, predračun ili račun koji ste prethodno dobili na vašu e-mail adresu. Za osobno preuzetu robu i robu vrijednosti preko 800,00kn se ne naplaćuju troškovi dostave.
Trošak dostave u iznosu 29,00 kn naplaćuje se Kupcu za pošiljke vrijednosti niže od 800,00 kn, za otoke po posebnoj tarifi, ovisno o otoku o čemu ćemo Kupca informirati u trenutku nuđenja ili na upit.
Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan provjeriti eventualna vanjska vidljiva oštećenja pošiljke te u slučaju vidljivih oštećenja, odbiti preuzeti pošiljku. Sva druga eventualna oštećenja i nepravilnosti potrebno je javiti nakon preuzimanja na mail prodaja@elektricnibuntovik.hr. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod: račun, jamstveni list te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

PLAĆANJE
Naručene Proizvode i dostavu, Kupac može platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom naručivanja proizvoda putem košarice. Kupac je suglasan da Prodavatelj, u slučaju sumnje na zlouporabu bilo koje vrste plaćanja, može zatražiti dodatne dokaze o valjanosti takvog načina plaćanja, a u slučaju da takvi dokazi ne budu podneseni ima pravo obustaviti transakciju i otkazati narudžbu. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavne službe, zaprimanjem novčanih sredstava na žiro račun pordavatelja ili u trenutku autorizacije kartične transakcije.
Plaćanje Proizvoda moguće je izvršiti: gotovinom, otkupninom, virmanom i karticama svih banaka (u poslovnicama). Ukoliko se Kupac odluči za plaćanje prilikom preuzimanja pošiljke, naručenu robu moguće je platiti isključivo gotovinom prilikom preuzimanja iste. Roba se plaća djelatniku dostavne službe.
Plaćanje kreditnim i debitnim karticama (jednokratno i na rate).:
– jednokratno plaćanje svim kreditnim karticama
– obročno plaćanje MasterCard Zagrebačke banke do 12 rata uz minimalan iznos kupovine od 300,00 HRK
– obročno plaćanje Diners kreditnim karticama do 12 rata uz minimalan iznos kupovine od 300,00 kn
– obročno plaćanje American Express kreditnim karticama 6 rata uz minimalan iznos kupovine od 300,00 kn
– obročno plaćanje Maestro karticama PBZ banke do 12 rata uz minimalan iznos kupovine od 300,00 HRK
Kod internet narudžbi plaćanje je po predračunu ili pouzećem. Trenutno ne nudimo plaćanje karticama na web dućanu.
NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan), pa vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na broju telefona 01/222 5693.

JAMSTVO, SERVIS, REKLAMACIJE
Prodavatelj jamči da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama i jamstvenom listu u jamstvenom roku pravilno funkcionirati. Za sve proizvode za koje Prodavatelj daje jamstvo vrijede jamstveni uvjeti navedeni u jamstvenom listu. U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka Prodavatelj se obvezuje da će izvršiti popravak ili zamjenu proizvoda u razumnom roku, sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Jamstvo imaju svi električni uređaji i električni rezervni dijelovi ako su ugrađeni u ovlaštenom servisu. Jamstveni list i popis ovlaštenih servisera sastavni je dio jamstvenih uvjeta i isporučuje se uz proizvod.

Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme trajanja jamstvenog perioda. Jamstveni list smatra se punovažnim uz predočenje računa, bez obzira na to da li je spomenuti jamstveni list ovjeren ili nije ovjeren od strane Prodavatelja. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili ne postupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu. U slučaju kvara proizvoda pod garancijom, unutar garantnog roka, Kupac može zatražiti: popravak stvari u razumnom vremenskom roku ako stvar u razumnom roku ne bude popravljena, može zatražiti drugu ispravnu stvar, a ako u razumnom roku stvar nije popravljena ili nije osigurana zamjenska stvar Kupac može zahtijevati sniženje cijene ili povrat novca.

Reklamacije na proizvode moguće je prijaviti putem prodaja@elektricnibuntovik.hr. Prodavatelj će odobriti povrat robe kupcu nakon opravdane reklamacije zaprimljene isključivo pismeno kroz online formular za reklamacije. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, trgovac će nadoknaditi kupcu njegove poštanske troškove povrata robe i eventualnu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti.
Kupac prilikom uručenja kupljene robe treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE
Sukladno odredbama čl. 400. Zakona o obveznim odnosima kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Potrošač je obavezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Ne odgovaramo za materijalne nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari.

RASKID UGOVORA I POVRAT
Roba kupljena na daljinu
Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem. Narudžba se smatra otkazanom kada Prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju. Proizvod koji Kupac vraća Prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor o kupovini koristeći standardni obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana od kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA – link
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Potrošač/Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
 8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Odgovornost Kupca za umanjenje vrijednosti robe
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Trošak povrata robe u slučaju reklamacije snosi Kupac, a trošak slanja robe sa servisa odnosno reklamacije snosi Alati Milić d.o.o.
U slučaju da je reklamacija “lažna” i neutemeljena trošak dijagnostike i slanja robe sa servisa snosi kupac.

Uvjeti povrata – umanjenje vrijednost robe
Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

 • bez oštećenja ambalaže 100% povrat
 • oštećena ambalaža 80-90% povrata
 • bez ambalaže 70% povrata sredstava

Povrat sredstava direktno ovisi o procijeni štete od strane ovlaštenog servisera Alati Milić d.o.o.
Alati MIlić d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. U slučaju povrata robe koja je vidno korištena Alati Milić d.o.o. ima pravo odbiti povrat u potpunosti.

RASKID UGOVORA I POVRAT ZA PRAVNE OSOBE
Ukoliko se izdaje R1 račun za pravne osobe, ugovor nije moguće otkazati. Odustajanja od ugovora: tvrtkama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo vraćanje kupljenih artikala u okviru jamstvenih uvjeta, no navedene pravne osobe nemaju mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja artikla bez razloga, kao što vrijedi za fizičke osobe.

INFORMACIJE NA WEB TRGOVINI
Alati Milić d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Alati Milić d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Alati Milić d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, slike proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje Alati Milić d.o.o.

UVJETI KORIŠTENJA
Stranice elektricnibuntovik.hr su u vlasništvu tvrtke Alati Milić d.o.o. Za vrijeme korištenja elektricnibuntovik.hr primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Alati Milić d.o.o. zadržava pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja sukladno zakonu u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

COPYRIGHT
Stranice elektricnibuntovik.hr su u vlasništvu tvrtke Alati Milić d.o.o. Sav sadržaj na elektricnibuntovik.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su elektricnibuntovik.hr ili naših dobavljača sadržaja i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Sav softver koji se koristi na elektricnibuntovik.hr je vlasništvo elektricnibuntovik.hr ili dobavljača softverskih rješenja i zaštićen je propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava.

VAŠ KORISNIČKI RAČUN
Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku.

ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA
Kada posjetite elektricnibuntovik.hr ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s elektricnibuntovik.hr . Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama elektricnibuntovik.hr . Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama.

OSVRTI, KOMENTARI I OSTALI SADRŽAJI
Posjetitelji mogu postaviti Osvrte, Komentare i ostale sadržaje; slati e-čestitke i ostale vidove komunikacija te slati sugestije, ideje, komentare, pitanja i druge informacije, sve dok ti sadržaji nisu nezakonite, opscene i prijeteće prirode, te nisu u svrsi diskreditiranja nečijeg dobrog imena, povređivanja privatnosti, povrede prava intelektualnog vlasništva treće osobe ili slične prirode. Nije dozvoljeno slanje i dijeljenje softverskih virusa, političke kampanje, lančana-pisma, masovno slanje e-mailova, ili bilo kakav drugi oblik SPAM-a. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije. Alati Milić d.o.o. zadržava pravo (ali ne i obavezu) da izbriše ili izmjeni takve sadržaje, ali ne i da redovito provjerava sve postavljene sadržaje.

PRIJAVE POVREDE ZAŠTITA I PRAVA
Alati Milić d.o.o. ne odgovara u slučaju da podaci, slike i drugi elementi internet stranice povrijede nečija intelektualna ili autorska prava. Alati Milić d.o.o. poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Stoga, ako vjerujete da je Vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena Vaša prava, molimo Vas da nas o tome obavijestite.

RIZIK GUBITKA
Svi proizvodi, usluge i ostali artikli na stranicama alatimilc.hr su vlasništvo Alati Milić d.o.o.. Kod ugovora o kupoprodaji, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada je njemu ili osobi koju je on naveo, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed. Ako je prijevoznik bio izabran na prijedlog potrošača, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada roba bude predana u posjed prijevozniku.

Mehanizam izvan sudskog rješavanja sporova
Radi se sukladno preporuci Komisije EU(2001/310/EC)

Zloupotreba elektricnibuntovik.hr
Alati Milić d.o.o. ulažu napore da ovu stranicu održe u ispravnom i sigurnom stanju. Molimo Vas da nam prijavite bilo kakve probleme i zloupotrebe, uvredljive sadržaje i povrede ovih i ostalih pravila. Alati Milić d.o.o. zadržava pravo da, bez ograničavanja drugih pravnih sredstava, ograniči, suspendira ili terminira svoje usluge i korisničke račune, zabrani pristup do alatimilc.hr web stranice, izbriše ili izmijeni sadržaje koje poslužuje, te poduzme tehničke i pravne metode i korake kako bi onemogućila korisnicima pristup stranicama ako smatramo da stvaraju probleme, ne poštuju zakone ili se ne ponašaju u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Alati Milić d.o.o. također zadržava pravo da ukine ne verificirane korisničke račune.
Alati MIlić d.o.o. osim isključenja korisnika koji ne poštuju ovdje navedene Uvjete korištenja i ostala pravila važeća na stranici alatimilc.hr može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit koju Alati Milić d.o.o. trpi zbog nepoštivanja ovih uvjeta.

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI
Informacije koje se nalaze na ovoj web stranici pruža tvrtka Alati Milić d.o.o., autori njezinog sadržaja, partneri, direktori, zaposlenici ili drugi predstavnici. Iako se trudimo održavati informacije ažurnima i točnima, ne pružamo nikakva jamstva i ne preuzimamo nikakvu odgovornost, bilo izričitu, bilo podrazumijevanu, o potpunosti, točnosti, pouzdanosti, prikladnosti ili dostupnosti web-stranice ili informacija, proizvoda, usluga ili povezanog grafičkog sadržaja koji se nalaze na web-stranici u bilo koju svrhu. U takve se informacije pouzdate isključivo na vlastitu odgovornost.

Osim ako nije izričito navedeno na ovoj web stranici, do mjere do koje je to dozvoljeno zakonom, Alati Milić d.o.o. neće se smatrati odgovornim za štetu proizašlu iz ili povezanu s upotrebom ove web stranice ili informacija, sadržaja, materijala ili proizvoda koji se na njoj nalaze. Ovo je sveobuhvatno ograničenje od odgovornosti koje se odnosi na sve vrste naknada šteta, uključujući (bez ograničavanja) kompenzacijske, izravne, neizravne ili posljedične štete, gubitak podataka, dohotka ili profita, gubitak ili oštećenje vlasništva te potraživanja trećih strana.
Alati Milić d.o.o. imaju pravo ukloniti ili reproducirati materijal postavljen na ovu web stranicu u svakom trenutku.
Poduzimamo sve kako bi ova web stranica radila bez problema. Međutim, tvrtka Alati Milić d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost i neće se smatrati odgovornom u slučaju privremene nedostupnosti stranice zbog tehničkih razloga koji su izvan naše kontrole. Alati Milić d.o.o. ne jamči da su ova web stranica, njegovi poslužitelji (serveri), e-mailovi poslani od strane Alati Milićd.o.o. nezaraženi virusima ili drugim štetnim komponentama. Alati Milić d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakve nastale štete bilo kakvog tipa koje su nastale korištenjem ove stranice, uključujući, ali ne i ograničavajući se na, direktne, indirektne, slučajne, kaznene i posljedične štete. Alati milić d.o.o. neće biti odgovorna za radnje trećih osoba.

RJEŠAVANJE SPOROVA
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Na uvjete poslovanja i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).

Posjetom elektricnibuntovik.hr Vi prihvaćate da je za ovdje navedene Uvjete korištenja mjerodavno nacionalno zakonodavstvo. Za sve sporove koji bi mogli proizaći iz, ili biti u bilo kakvoj vezi s Vašim posjetom elektricnibuntovik.hr ili proizvodima koje ste kupili putem elektricnibuntovik.hr nadležan je sud u Zagrebu. Pravila za upotrebu elektricnibuntovik.hr, modifikacije pravila i izdvojivost
Molimo Vas da pažljivo proučite naša ostala pravila i naputke, kao što su Pravila zaštite privatnosti koja su postavljena na ovoj stranici. Ova pravila su također na snazi tijekom Vašeg posjeta elektricnibuntovik.hr . Alati Milić d.o.o. zadržava pravo da vrši izmjene stranica, pravila i ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Ukoliko se bilo koji, ovdje navedeni uvjeti proglase nevažećim, nepostojećim ili iz bilo kojeg razloga neprovedivi, takvi uvjeti će se proglasiti izdvojeni od ostalih i neće zahvatiti punovažnost i provedivost ostalih uvjeta.

JAMSTVO I SERVIS
Svi artikli kupljeni kod Alati Milić d.o.o. imaju jamstvo. Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača ima jamstvo minimalno od jedne godine. Jamstveni list sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

Alati Milić d.o.o. jamči ovlašteni servis kojeg je odabrao proizvođač za artikle koje je kupac kupio direktno od Alati Milić d.o.o. sukladno sa općim uvjetima garancije i servisiranja koje pruža proizvođač pojedinih artikala.

Jamstvom Vam proizvođač proizvoda jamči besplatan popravak kupljenog proizvoda u skladu sa važećim propisima i uvjetima opisanim u jamstvenom listu. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davatelj jamstva će zamijeniti proizvod novim ili Vam vratiti novac. Jamstveni rok počinje danom prodaje uređaja, koji se unosi u garantni list i ovjerava pečatom i potpisom.

U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili istrošenosti uređaja. Da bi se izbjegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost prodavača i kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u tom slučaju će proizvod biti zamijenjen.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

ZBRINJAVANJE OTPADA
U Republici Hrvatskoj postoji organizirani besplatni sustav zbrinjavanja EE otpada putem ovlaštenih sakupljača. Dovoljno je nazvati besplatni broj 0800 444 110 ili poslati SMS na broj 098 444 110 i ukoliko imate više od 30 kg EE otpada, ovlašteni sakupljač će ga preuzeti na Vašoj adresi. Na istom broju možete dobiti sve potrebne dodatne informacije. Nalog možete ispuniti i na internet stranici www.eeotpad.com, te putem elektroničke pošte prijava@eeotpad.com.
Kupac može u svim prodajnim poslovnicama Prodavatelja vratiti elektronički otpad (električnog i elektroničkog otpada) po sistemu jedan za jedan i to bez troškova po kupca. EE otpad možete i osobno odvesti u najbliže reciklažno dvorište.